Skip to content

Examens zijn bedoeld voor een markering van de persoonlijke ontwikkeling, er worden per kyu en dan graden certificaten uitgereikt. Aikido leerlingen met (of zonder) een kyu graad dragen een witte band, leerlingen met een dan graad dragen een zwarte band. De hakama mag gedragen worden door ervaren leerlingen die volgens sensei een voorbeeld zijn voor beginners. Niet alleen het examen maar ook jouw groeiprocces tijdens de lessen wordt beoordeeld. Daarom is het belangrijk regelmatig te trainen zodat de leraren jou leren kennen.

Je hebt twee kansen per jaar om een examen af te leggen. Eén in het voorjaar en één in het najaar. Wanneer exact bepreek je best met de leraar. Het is belangrijk toch ongeveer een datum te hebben, zodat je je beter kunt voorbereiden en ernaar toe kunt groeien

Datum voor examens volwassenen is 30 juni 2019.

Datum voor examens jeugd is 16 juni 2019.

Voor een examen kunt u zich inschrijven met behulp van het inschrijfformulier.

In het begin (wat de Kyu graden betreft) wordt voornamelijk gelet op de correcte technische uitvoering van de technieken, bij het behalen van een graad in onze dojo. Naarmate je vordert en hogere Dan examens aflegt, worden ook andere aspecten belangrijker en worden deze afgenomen onder toezicht van een examanencommissie van onze Mushin sectie.

Hieronder kunt u de PDF documenten downloaden van de officiele examenprogramma\’s voor de volwassenen.

Hieronder kunt u de PDF documenten downloaden van de officiele examenprogramma\’s voor de jeugd.

Hieronder kunt u de losse PDF documenten downloaden van de exameneisen voor de jeugd.